Asuntohakemus: lomake ja ohjeet | Asunnon haku

Tervetuloa tutustumaan
Kauhajoen Asuntojen vuokrakoteihin!

Jos asuntohakemus­prosessi ei ole ennestään tuttu, ei hätää – asunto­hakemuksen täyttäminen vie vain hetken aikaa ja asiakas­palvelumme antaa lisätietoja, mikäli sinulla on kysyttävää vuokra-asunto­hakemuksesta tai sen liitteistä. Vapaat ja vapautuvat vuokra-asunnot löydät täältä
VINKKI: Vapaiden ja vapautuvien asuntojen linkki avaa asunnon hakemussivun. Kun täytät ensimmäiselle sivulle tietoja etsimäsi asunnon ominaisuuksista, saat näkyville vapaat asunnot jotka täyttävät asettamasi hakuehdot.

Erillisessä Tietoa asunnon­hakijalle -osiossa käymme läpi myös sen, mitä haku­­lomakkeen täyttäjän kannattaa tietää mm. eri hakemus­­liitteistä, hakemuksen vireille laittamisesta, asunto­­näytöistä, vuokravakuuden asettamisesta, opiskelija-asunnon hakemisesta, Kelan tuista ynnä muusta.

Need an application form in English? You’ll find the document in pdf-format as well as instructions for applying on our English page.

Pikavalikko

Pääset liikkumaan alla olevista linkeistä nopeasti eri kohtiin tätä sivua. Tästä on hyötyä etenkin, jos käytät selaamiseen kännykkää.

Takaisin ylös -linkit eri osioiden lopussa palaavat tähän kohtaan.

Asuntohakemus­lomakkeesta

Löydät alta vuokra-asunnon haku­lomakkeen ohjeineen. Pyydämme ensin lukemaan ohjeet huolella ja sen jälkeen täyttämään soveltuvat kohdat joko sähköisesti tai paperilla. Hakemus on melko määrä­muotoinen, koska Kauhajoen Asunnot on vuosien mittaan saanut ARA-rahoitusta asuntojen rakentamiseen sekä ylläpitoon ja meidän tulee näin edelleen arvioida hakemuksia ARA:n asettamilla kriteereillä.

Vuokra-asunnon hakemuslomake (yleinen / opiskelijat / asunnon vaihto)

Huomaa: Hakemuksen täyttö sähköisesti suoraan esikatselunäkymässä ei ole tällä hetkellä mahdollista – ole hyvä ja lataa lomake tietokoneelle tai kännykkään, avaa se Adobe Acrobat Readerilla ja käytä täyttämiseen Täytä ja allekirjoita -toimintoa. Voit myös tulostaa lomakkeen. Joillakin mobiili­selaimilla (esim. Opera Mini) esikatselu ei toistaiseksi toimi, mutta pdf-lomakkeen voi silti ladata alempaa Lataa-painikkeesta

Lomakkeen saavutettavuudesta: PDF-versiota päivitetään parhaillaan. Mikäli havaitset lomakkeessa saavutettavuusongelmia esim. ruudunlukiijan käytössä tai näppäimistönavigaation osalta, ilmoitathan siitä meille.

Voidaksesi tallentaa ja täyttää hakemuksen sähköisesti, tulee sinun siis ladata lomake­­tiedosto kännykkääsi tai tieto­koneellesi ja avata se sitten Adobe Acrobat -sovelluksella. Kyseinen hyöty­sovellus on ilmainen, ei vaadi rekisteröitymistä ja se löytyy Adoben netti­sivuilta (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) sekä sovellus­kaupoista*, jos sinulla ei sitä laitteessasi jo ole. Sovelluksen Täytä ja Allekirjoita -toiminto (Fill & Sign) antaa käyttäjän rastittaa ruutuja, lisätä tekstiä ja lopuksi vielä alle­kirjoittaa hakemuksen.

*Suosittelemme käyttämään vain Adoben omilta sivuilta löytyviä virallisia linkkejä sovellus­­kauppaan siirtymistä varten ja tarkistamaan ennen lataamista, että sovelluksen julkaisija on Adobe, sillä valitettavasti Google-haulla löytyy myös paljon kyseistä sovellusta jäljitteleviä virityksiä.

Hakulomakkeen uusi ilme

Toivomme päivityksen tehneen lomakkeesta selkeämmän, kun täytettävät kentät ja eri osiot on eroteltu. Uusi lomake korvaa kolme vanhaa lomaketta: opiskelija- ja yleisen vuokra-asunto­­hakemuksen sekä vuokra-asunnon vaihto­­hakemuksen. Mikäli haet asuntoa yksin, voit hypätä useiden osioiden yli. Rastita tilanteeseesi sopivat ruudut, lisää pyydetyt liitteet ja anna tarvittaessa lisä­tietoja ohjeiden mukaan.

Prosessin nopeuttamiseksi olemme siirtymässä netin kautta täytettävään sähköiseen hakemus­lomakkeeseen, mutta siirtymä­­vaiheessa pyydämme hakijoita vielä käyttämään pdf-lomaketta. Se säilyy lomake­pohjana myös niille asiakkaille, jotka haluavat vielä siirtymä­vaiheen jälkeenkin toimittaa hakemuksensa paperisena.

Takaisin ylös

Pikaoppaat

Tiivistimme tähän lyhyet kuvaukset siitä, miten asunto­­hakemuksen saa vireille ja miten hakemus täytetään. Yksityis­­kohtaisempaa tietoa sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin löydät Tietoa asunnon­hakijalle -sivultamme. Mikäli jokin asia mietityttää, suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakas­palveluumme. Pyrimme vastaamaan ilta-aikaan tai viikon­­loppuna posti­­­­laatikkoomme saapuneisiin tiedusteluihin seuraavan työ­päivän aikana.

Lyhyesti: Näin haet vuokra-asuntoa Kauhajoelta

1) Tutustu ensin Kauhajoen Asuntojen eri kohteisiin ja vapaisiin vuokra-asuntoihin. Voit pohtia asuntoja selatessasi, minkälainen ja -kokoinen koti sopisi parhaiten omiin tarpeisiisi sekä budjettiisi.

2) Lataa ja täytä vuokra-asunnon hakemus­­lomake: (ks. myös lomakkeen täyttöä koskeva pika­opas tämän osion ala­puolella).

3) Lisää tarvittavat liitteet hakemukseen – helpointa on tunnistautua pankki­­tunnuksilla ja ladata ensin sähköinen ote tulorekisteristä (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) ja sitten viimeisin verotus­­todistus OmaVerosta (linkki verottajan sivuille aukeaa uudessa välilehdessä). Ajan­tasainen tulo­­rekisteri­­ote valmistuu noin 20 minuutissa ja on sitten ladattavissa pdf-muodossa. Vaihtoehtoiset liite­­asiakirjat on lueteltu hakemus­­lomakkeessa.

4) Lähetä hakemus liitteineen käsiteltäväksi toimistolle, hakeminen ei ole sen vaikeampaa! Yhteys­tiedot löydät sekä hakemus­­lomakkeesta että alempaa tältä sivulta. Olemme hakemuksen vastaan­­otettuamme sitten yhteyksissä jatkon osalta.

Takaisin ylös

Lyhyesti: Näin täytät Kauhajoen Asuntojen vuokra-asunto­­hakemuksen

Voit täyttää pdf-lomakkeen heti kännykällä tai tietokoneella ilmaisen Adobe Acrobat-sovelluksen Täytä ja allekirjoita -toimintoa käyttäen, tai voit tulostaa lomakkeen paperille, täyttää tiedot perinteisellä tyylillä ja palauttaa hakemuksen sitten toimistolle liite­­lomakkeineen. Lomakkeen täyttäminen sähköisesti säästää kuitenkin sekä aikaa, vaivaa että rahaa, sillä voit toimittaa täytetyn hakemus­­lomakkeen lisäksi myös pyydetyt liitteet sähköisinä tiedostoina.

Täytä ja allekirjoita -toiminnolla täytetty pdf-lomake on käypää tavaraa vuokra-asunnon hakemiseen. Adobe Acrobatin kännykkä­­sovelluksessa toiminto löytyy sovelluksen kuvakkeesta, jossa on valkoinen kynä sinisellä taustalla. Tieto­kone­­versiossa kuvakkeena on violetti viiva­piirros kynästä, toiminto löytyy nimellä hakemalla tai suoraan työkalu­­valikosta.

Sähköiseen lomakkeeseen on merkitty täytettävät kentät ja lomakkeen saavutettavuus on tarkastettu apu­­välineitä käyttävät käyttäjät huomioiden. Täytettyäsi tiedot ruutuja rastittamalla sekä lisäämällä tekstiä lomakkeelle voit a) piirtää alle­­kirjoituksen kännykän kosketus­­näytöllä tai b) tietokoneen hiirellä tai sitten c) ottaa kuvan alle­kirjoituksestasi, ladata sen sovellukseen ja lisätä sen lomakkeelle. Kun täydennetty lomake on tallennettu pdf-muotoon, on se liitteitä vaille valmis lähetettäväksi – jos laitoit liitteet latautumaan ennen hakemuksen täytön aloittamista, ovat ne luultavasti viittä vaille valmiita ladattaviksi.

Takaisin ylös

Mihin vuokra-asunnon hakemus lähetetään?

Lähetä täytetty hakemus­­lomake liitteineen toimistolle, jotta hakemus­­prosessi saadaan vauhtiin:

Postiosoite:

Kauhajoen Asunnot
c/o Suupohjan Tili-Isäntä Ky
PL 69
61801 Kauhajoki

tai

Sähköpostitse:
hakemukset@kauhajoenasunnot.fi

Toimistomme on avoinna:
ma – to, klo 11.00 – 16.00

Huomaa, että hakemus käsitellään vasta kaikkien tarvittavien liitteiden saavuttua! Käymme saapuvat hakemukset läpi ja tiedotamme puuttuvista osista, mutta suosittelemme tarkistamaan tiedot tarvittavista liitteistä hakemus­­lomakkeelta ennen sen lähettämistä, jotta vältyt turhalta odottelulta ja viestien­­vaihdolta tältä osin.

Tarvitsetko lisätietoja?

Asiakas­palvelumme auttaa myös puhelimitse, sähköpostin kautta ja ihan henkilö­­kohtaisestikin maanantaista torstaihin kello 11 ja 16 välillä. Koska hoidamme ad hoc -tiedusteluiden rinnalla myös asiakkaiden ennalta kalenteriin varaamia asioita, suosittelemme sopimaan puhelin- tai käyntiajan asunto­­sihteerimme kanssa, mikäli asiasi on erityisen mutkikas. Näin vältyt odottelulta ja asiasi etenevät jouhevasti.

Takaisin ylös