Kategoriat
Asumisviihtyvyys Yleinen

Käytämme oljenkorren ja kysymme yleisöltä: mikä vaikuttaa asunnonvalintaan?

Asunnonvalinta on tärkeä päätös

Toimistollamme tiedustelut vapaista asunnoista (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) ovat arkea, mutta ihmisten mieltymykset poikkeavat paljon toisistaan. Asunnonvalinta aihepiirinä kiinnostaa sen verran, että päätimme tehdä asiasta oikein kyselyn. Kysymyksiin on jokaisella aika varmasti oma, vahva mielipide – jos valitsisit juuri nyt uutta asuntoa, mitkä asiat vaikuttaisivat siihen, missä päädyt asumaan? Toivotamme sinut tervetulleeksi vastaamaan tästä jutusta löytyvään kyselyyn, sana on vapaa!

Sähköinen kysely – vastaa nimettömästi!

Voit vastata kyselyyn alla olevan painikkeen sisältämän linkin takaa löytyvällä nettilomakkeella rasti ruutuun -periaatteella. Aikaa siihen ei kulu muutamaa minuuttia enempää. Hieman alempaa löydät myös vastauksia usein kyselyiden kohdalla mietityttäviin asioihin. Haluamme säästää aikaasi, joten pääset hyppäämään usein kysyttyihin kysymyksiin tästä. Näin lukeminen on helpompaa myös kännykällä.

Painikkeen linkki aukeaa uudessa välilehdessä, joten voit halutessasi myös jatkaa lukemista ja täyttää kyselyn hieman myöhemmin. Kiitämme jo tässä vaiheessa vierailusta sivuillamme ja toivomme näkevämme sinut täällä myös uudelleen!

Muuta aihepiiriin liittyvää:


Kysymyksiä ja vastauksia kyselyyn liittyen

1. Mihin kerättyjä tietoja käytetään?

Olemme vuokrataloyhtiönä kiinnostuneita asumiseen ja koteihin liittyvistä asioista. Haluamme myös tarjota nykyisille ja tuleville asiakkaillemme mieluisia koteja mieluisilla paikoilla, joten asunnonvalintaa koskevat mielipiteet ja mieltymykset ovat kiinnostavia jo siitäkin lähtökohdasta.

Vastausaika on rajattu tiettyyn ajankohtaan, minkä jälkeen pyrimme tuottamaan lyhyen tiivistelmän vastauksista esimerkiksi kaavioina ja julkaisemaan nämä Facebook-sivuillamme. Yksittäiset vastaajat eivät ole tunnistettavissa vastauksista, sillä a) emme kerää vastaajien nimiä tai tunnistamista helpottavia tietoja ja b) keräämme vastausajan puitteissa niin monta vastausta, että yksittäiset vastaukset eivät joukosta erotu.

2. Miten vastauksia käsitellään?

Kyselyyn osallistuvien nimettömät vastaukset kerätään Google Formsin kautta ja tallennetaan Googlen pilvipalveluun. Vastausajan päättyessä kaikki lähetetyt vastaukset haetaan niiden tallennuspaikasta ja analysoidaan. Analysointi tässä tarkoittaa lähinnä rastitettujen ruutujen summaamista ja kaavioiksi tiivistämistä sekä sen tutkimista, mitkä asiat mainittiin ja mitkä asiat saivat eniten mainintoja. Jos vastauksia on sen verran, että niistä voi johtopäätöksiä vetää (= enemmän kuin yksi tai kaksi), niiden pohjalta kirjoitetaan blogi ja Facebook-postaus, jotka julkaistaan täällä sekä Facebook-sivullamme.

3. Kuka vastauksia käsittelee?

Nimettömiä vastauksia käsittelee vuokrataloyhtiön isännöitsijän eli Suupohjan Tili-Isännän Kauhajoen Asunnot -tiimi. Hekään eivät vastausten perusteella pysty päättelemään yksittäisistä vastaajista mitään muuta kuin sen, että näillä oli jonkin verran aikaa ja mielenkiintoa vastaamiseen. Kiitämme kaikista vastauksista jo etukäteen!

4. Miksi kysytte ikää, mitä väliä sillä on?

Ikää kysymme vain suuntaa antavana tekijänä, sillä odotuksena on, että vastausten lopullinen lukumäärä ei riitä täysimittaiseen tilastolliseen analyysiin ja sen arviointiin, onko eri ikäryhmien välillä merkittäviä eroja mieltymyksissä.

Tiedämme kuitenkin Tilastokeskuksen vuoden 2020 datan (linkki aukeaa uudessa välilehdessä) pohjalta, että Kauhajoen asukkaista noin 15 % oli alle 15-vuotiaita, 57 % oli 15–64 -vuotiaita ja noin 28% oli yli 64-vuotiaita. Mielipiteitä kerätessämme meitä kiinnostaisi tietää, kenen ääni vastauksissa kuuluu samalla, kun vastaajat saavat pysytellä anonyymeinä eli yksilöt eivät ole tunnistettavissa vastauksista.

Toivoisimme saavamme vastauksia kaikenikäisiltä, jotta kaikki ikäluokat olisivat vastauksissa edustettuina ja kaikkien ääni saataisiin kuuluviin. Kutsummekin siis kaikki kynnelle kykenevät vastaamaan kyselyyn – jaa kyselylinkki mummolle, serkuille, kumminkaimoille sekä koulu- ja työkavereille!

[Takaisin ylös]

Kirjoittanut Kauhajoen Asunnot

Tule löytämään kotisi Kauhajoelta, meillä on kaupungin suurin valikoima vuokra-asuntoja! Olemme kokonaan kaupungin omistama, turvallinen ja luotettava vuokranantaja.