Kategoriat
Ajanviete ja harrastukset Asumisvinkit Oppaat Yleinen

Opiskelijoiden Kauhajoki

Kauhajoella löytyy opiskelutarjontaa niin ammattiin opiskelijoille, kuin ammattitaitonsa kehittäjille. Kaupungista löytyy myös laaja valikoima lyhytkursseja ja -koulutuksia niille jotka haluat oppia uuden taidon omaksi iloksi tai työnhaun helpottajaksi. Halukkaille on tarjolla myös paljon erilaisia harrastusmahdollisuuksia, vapaa-ajan tekemistä ja uusia kokemuksia niin vanhoille kuin juuri saapuneille kaupunkilaisille. Olemme koonneet alle kattavan valikoiman, jos haluat nähdä mitä kaikkea voit opiskella tai mitä uutta aktiviteettia Kauhajoki voi tarjota päiviisi, olitpa opiskelija tai et.

Pikavalikko

Voit hypätä lukemaan lisää eri aiheista klikkaamalla alla oleviin pikalinkkeihin.

Kappaleiden lopussa olevat Takaisin ylös -linkit palauttavat sinut tähän kohtaan.

Kauhajoen opiskelu­mahdollisuudet

Kauhajoella on kaksi suurta koulutuskeskusta, Kauhajoen Opisto sekä Suupohjan Koulutuskuntayhtymä Vuoksi, joissa on ammatillisia koulutuksia sekä pitkä- ja lyhytkursseja ja passitestejä. Kauhajoella on myös laaja kurssitarjonta Kansalaisopistossa, jossa voi edullisesti opiskella ja harrastaa. Näiden lisäksi kaupungissa toteutetaan Etelä-Pohjanmaan urheiluhierojakoulun lähiopetus sekä Sedu:n vaihtelevia koulutuksia ja kursseja.

Kauhajoen Opisto

Kauhajoen Opisto

Omenapuiden ympäröimässä kartanossa sijaitsee Kauhajoen Opisto, jossa on mahdollista suorittaa meikkitaiteen sekä liikunta- ja hyvinvointialojen tutkintoja. Opistolla voi myös opiskella lukuvuoden mittaisia musiikin, media-alan ja taide-alojen kurssikokonaisuuksia, jotka toimivat myös hyvänä pohjana jatko-opinnoille.

Syksyllä alkaa monta muutaman päivän mittaista lyhytkurssia, joissa voi harjoitella erilaisia kädentaitoja tai hierontatyylejä. Kauhajoen Opisto myös järjestää ensiavun EA 1 -kurssin syksyllä, kun osallistujia on tarpeeksi. Tutustu opinto- ja kurssivalikoimaan paremmin Kauhajoen Opiston verkkosivuilla (avautuu uuteen välilehteen).

Vuoksi

Suupohjan Koulutuskuntayhtymä

Jos haluat opiskelemaan, mutta yhteishakuajat ehtivät jo umpeutumaan, Suupohjan Koulutuskuntayhtymä Vuoksissa (avautuu uuteen välilehteen) on jatkuva haku perustutkintoihin ympäri vuoden. Vuoksin valikoimasta löytyy ammattitutkintoja tieto- ja viestintätekniikan, luonnonvarojen ja ympäristön, tekniikan, liiketoiminnan ja palvelun aloilta.

Jos haluat parantaa ammattitaitoasi tai kokeilla sujuuko opiskelu, Vuoksissa on mahdollisuus suorittaa vain tutkinnon osan. Työelämässä jotkut ammatit ja tehtävät voivat vaatia erilaisten pätevyyksien ja lupien suorittamista. Vuoksissa järjestetään hätäensiapukurssi, EA1 -kurssi, henkilönostinkoulutus, sähkötyöturvallisuuskoulutus, tulityökorttikoulutus ja työturvallisuuskorttikoulutus lyhytkurssina. Lisäksi voi suorittaa hygieniapassin sekä anniskelupassin testit.

Kansalaisopisto

Kauhajoen kansalaisopiston talo

Kauhajoen Kansalaisopisto (avautuu uuteen välilehteen) tarjoaa yli 120 erilaista ja eri mittaista kurssia vuodelle 2022-2023. Tutustu kurssitarjontaan ajoissa ja lue kurssin lisätiedoista huolellisesti kenelle kurssi on tarkoitettu. Ilmoittautuminen kursseille alkaa 29.8. kello 18:00, elokuussa alkaville kursseille ilmoittautuminen on jo käynnissä.

Muu koulutus

Etelä-Pohjanmaan Urheiluhierojakoulussa (avautuu uuteen välilehteen) voi valmistautua monimuoto-opiskeluna hieronnan näyttötutkintoon. Lähiopetus järjestetään Fysiokulma Kauhajoen tiloissa.

Seinäjoen ammattikoulu Sedu on laajentanut toimintaansa ympäri maakuntaa. Kauhajoella järjestetään tällä hetkellä Hoiva-avustajan koulutus (avautuu uuteen välilehteen), jossa haku-aika on 15.8. saakka. Tällä hetkellä on myös haku avoinna Järjestyksenvalvojan peruskurssille (40h) (avautuu uuteen välilehteen), ilmoittautumaan pystyy 24.8. asti.

Takaisin ylös

Opiskelija-asunto Kauhajoelta

Omassa vuokra-asunnossa saat yksityisyyden ja rauhan toteuttaa itsellesi tärkeitä asioita ja tehdä kodistasi itsesi näköisen. Jos sinulla on hyvä ystävä jonka kanssa viihdyt päivittäin, kannattaa miettiä olisiko hauskaa asua kimppakämpässä. Kimppakämpässä ei seurasta ole puutetta, silti oma tilakin löytyy tarvittaessa kun yhdessä vuokraa isomman asunnon, jossa voi jakaa talouden vastuut ja kulut tasan.

Kauhajoen Asunnot tarjoaa perusvarusteltuja asuntoja eri puolella kaupunkia. Voit tarkistaa jatkuvasti päivittyvän vapaiden vuokra-asuntojen tarjonnan Asunnot-sivultamme. Voit myös jättää avoimen hakemuksen, jolloin otamme sinuun yhteyttä mikäli etsimäsi kaltainen asunto on vapautunut. Hakulomake ja -ohjeet -sivulta löydät kaikille yhteisen hakulomakkeen, selkeät ohjeet lomakkeen täyttöön ja tiedot liitteistä, jotka sinun tulee liittää hakemuksen mukaan.

Kaikissa Kauhajoen Asuntojen vuokra-asunnoissa, Aronkylän kohteet pois lukien, on kuukausivuokraan sisältyvä 5/3 Mbit/s Sunetin (Suupohjan Seutuverkko Oy) laajakaistayhteys. Yhteyden nopeutta voi myös kasvattaa, tällöin maksat vuokralaisillemme sovitun hinnaston mukaisesti vain lisänopeudesta kuukausittain suoraan Sunetille.

Kauhajoen palvelut opiskelijalle

Kauhajoen keskustasta löydät paljon erilaisia kivijalkaliikkeitä joissa saa ajan kulumaan. Shoppailun lomassa voi nauttia tunnelmallisten kahviloiden ja ravintoloiden antimista tai hyvinvointipalveluista sekä käydä katsomassa viimeisimmän elokuvan elokuvateatterissa.

Kahvilat ja ravintolat

Kauhajoelta löydät joka tilanteeseen sopivan kahvilan tai ravintolan, halusit sitten herkullisia vohveleita hillolla ja kermavaahdolla, à la carte annoksia tai runsaan lounasbuffetin. Kauhajoen kaupunki on koonnut sivuilleen kattavan listan tämänhetkisistä ruokapalveluista (avautuu uuteen välilehteen).

Shoppailu

Vaikka Kauhajoki on pieni kaupunki, löytyy sen erikoisliikkeistä laadukas valikoima esimerkiksi sisustus- ja lahjatavaroita, käsitöitä ja -tarvikkeita, kirjoja, koruja, vaatteita ja kenkiä sekä urheiluvarusteita. Kauhajoella on lisäksi aivan kaupungin keskustassa useampi iso tavaratalo ja ne palvelevat myöhäisiltaan saakka. Kauhajoen kaupungin listalta (avautuu uuteen välilehteen) näet tarkemmin kauppojen valikoimaa.

Vapaa-ajan palvelut

Kauhajoella on todella ihastuttava pieni elokuvateatteri Bio Marlon, joka on ollut kaupungissa saman suvun omistuksessa jo yli 65 vuoden ajan. Lisätietoja elokuvista ja niiden näytösajoista löydät Bio Marlonin verkkosivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Hyvinvointipalvelut

Hyvinvointipalveluissa Kauhajoelta löytyy runsaasti valinnanvaraa, olipa kyse rentoutumisesta erilaisissa hoidoissa tai fyysisestä palautumisesta hierojan taikka fysioterapeutin käsittelyssä. Lisäksi kaupungissa on monta parturi-kampaamoa ja kauneushoitolaa keskustan alueella, ajankohtaista tietoja kaikista toimijoista kannattaa katsoa selaimen hakupalveluista.

Kauhajoella voit viettää rentouttavan miniloman matkustamatta mihinkään ja mennä esimerkiksi hurmaantumaan Salaisen Puutarhan Majatalon boutique-hotellin (avautuu uuteen välilehteen) täysin uniikkeihin huoneisiin. Kaveri porukalla voit myös suunnitella yhteisen hyvinvointipäivän, katso vinkit sen viettoon Kauhajoen kaupungin Ryhmähyvinvointipalvelut -sivulta (avautuu uuteen välilehteen).

Kirjasto

Kirjaston pihamaa

Jos haluat vaihtelua etätyöskentelyyn tai kirjavalikoiman käden ulottuville, Kauhajoen pääkirjastosta (avautuu uuteen välilehteen) löytyy erinäköisiä työskentelytiloja ja istuimia. Kirjastossa on myös mahdollista käyttää ilmaiseksi tietokonetta tulostimen ja kopiokoneen käytöstä peritään pieni sivumäärään pohjautuva korvaus.

Kirjasto sijaitsee Hallintoaukiolla (Prännärintie 2) ja sinne pääsee päivittäin koko vuoden omatoimisesti kirjastokortilla kello 07:00 ja 21:00 välissä. Kirjaston henkilökunta on paikalla kesäaukioloaikojen mukaan vielä elokuun loppuun maanantaista torstaihin kello 11:00 – 19:00 ja perjantaisin kello 11:00 – 17:00.

1.9.2022 alkaen normaalit aukioloajat palaavat

Maanantai – Torstai: 11:00 – 19:00, omatoimi 07 – 21

Perjantai: 11:00 – 17:00, omatoimi 07 – 21

Lauantai: 10:00 – 14:00, omatoimi 07 – 21

Sunnuntai: ei henkilökuntaa, omatoimi 07 – 21

Etsivä nuorisotyö

Kauhajoen kaupungin Etsivä nuorisotyö auttaa kaikkia 15–29-vuotiaita kun elämän, opiskelun, työn tai vapaa-ajan asioissa tulee kysymyksiä, joita ei yksin osaa ratkaista. Etsivän nuorisotyön toimisto sijaitsee Nuorisotalo Räimiskän 2. kerroksessa, kaikki yhteystiedot löytyy Kauhajoen kaupungin sivuilta (avautuu uuteen välilehteen).

Takaisin ylös

Kauhajoen harrastus­­­­mahdollisuudet

Kauhajoelta löydät paljon harrastusvaihtoehtoja ja tekemistä olitpa aktiivinen urheilija tai hitaammasta menosta nautiskelija. Kaupungilla on todella kattavat eri urheilulajien harrastusmahdollisuudet, lisäksi monenlaisia taide-, musiikki- ja kädentaitokursseja on saatavilla kaiken ikäisille.

Urheiluharrasteet

Kauhajoen keskuskenttä

Kauhajoen kaupungissa urheilu näkyy joka puolella ja eri lajeille onkin hyvin liikuntapaikkoja, joiden yhteydessä toimii usein aktiivinen joukko urheiluseuralaisia. Koska valikoimaa riittää kenttä- ja palloilulajeista ratsastukseen ja autourheiluun, ei niitä tähän ole kaikkia listattu. Parhaiten pääset tutustumaan kaupungin urheilupaikkoihin Kauhajoen kaupungin Liikuntapalvelut -sivun (avautuu uuteen välilehteen) alaluettelosta.

Kaupunkia ympäröi myös monipuoliset luontoalueet ulkoiluun ja retkeilyyn. Apua reittien suunnitteluun saat Visit Suupohjan sivuilta (avautuu uuteen välilehteen), josta löydät kokoelman alueen pyöräily ja retkeilyreiteistä. Sotkan ulkoilu- ja urheilukeskuksessa toimiva Sotkan Rinteet (avautuu uuteen välilehteen) tarjoaa talvella myös puitteet lasketteluun ja pulkkailuun keskellä lakeutta.

Muita harrasteita

Piirustusvälineet
Kuvituskuva: Dzenina Lukac | Pexels

Koulutuskeskusten lyhytkurssit sekä kansalaisopisto tarjoavat runsaan valikoiman erilaisia harrastuskursseja jos urheiluharrastus ei ole etsinnässä. Katso Kauhajoen Opiston, Vuoksin ja Kansalaisopiston linkit Kauhajoen opiskelu­mahdollisuudet -kohdasta, niitä seuraamalla pääset tutustumaan koko valikoimaan harrasteita joita voit valita päiviesi iloksi, sekä ilmoittautumisajat kursseille.

Takaisin ylös

Tapahtumia syksyn alkuun

Kauhajoella riittää tapahtumia syksyn ajaksi jokaiseen makuun, tästä voi napata talteen kiinnostavat päivät. Myös Kauhajoen kaupungin kotisivuilta (avautuu uuteen välilehteen) kannattaa käydä katsomassa tulevia tapahtumista, lisäksi Facebookissa aktiivisesti kaupungin tapahtumista tiedottaa Kauppojen YÖ, Kauhajoki (avautuu uuteen välilehteen).

13.8. Loistetrainingissä on ilmainen tutustumispäivä ryhmäliikuntatunneille (avautuu uuteen välilehteen) kello 10:00 – 13:00 välisenä aikana. Ilmoittaudu ajanvarauksen kautta ja varmista paikkasi!

13.8. Autourheilun jokamiesluokkaa eli Jokkista kisataan Sotkan moottoriostadionilla (avautuu uuteen välilehteen) kello 12:00 alkaen. Kioskissa myydään makkaraa ja virvokkeita koko päivän. Kisojen järjestäjänä toimii Kauhajoen Urheiluautoilijat ry.

19.-21.8. Nummijärvi Motosound -tapahtuma (avautuu uuteen välilehteen) järjestetään Nummijärvi Campingissä, johon on lauantaina bussikyyditys Kauhajoen matkahuollon pihasta kello 18:30. Esiintyjinä tapahtumassa nähdään muun muassa Telaketju ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus.

27.8. Kauhajoen Kalamarkkinat (avautuu uuteen välilehteen) Ojalan Pakarin takapihalla ja Pub Janoisen terassialueella kello 10:00 – 14:00.

2.-4.9. Kauhajoen Ruokamessut (avautuu uuteen välilehteen) Hämes-Havusessa joka päivä kello 10:00 – 17:00. Ruokamessut juhlivat tänä vuonna jo 30-vuotiasta taivaltaan!

3.9. Aronkeitaan syyskauden avajaiset (avautuu uuteen välilehteen) pidetään lauantaina 3.9. kello 19:00 – 01:00, lisäksi koko syksyn lauantai-iltaisin elävää tanssimusiikkia.

14.9. Harrastussäpinät (avautuu uuteen välilehteen) Kauhajoen koulukeskusksen pihalla ja liikuntasaleissa kello 17:00 – 20:00 osoitteessa Aninkuja 3-5. Tämä on kaikille avoin ja maksuton tilaisuus tutustua eri harrastusmahdollisuuksiin!

16.9. Kauppojen Yö (avautuu uuteen välilehteen) kestää koko päivän aina kello 22:00 asti, kaupat ovat silloin täynnä tarjouksia ja toimintaa.

5.10. Viime kauden Korisliigan mestari Karhu Basket:in (avautuu uuteen välilehteen) kotiottelut alkaa IKH -areenalla Salon Vilpasta vastaan kello 18:30.

29.10. Radiojuontajanakin tunnettu DJ Oku Luukkainen esiintyy Aronkeitaalla (avautuu uuteen välilehteen) lauantaina 29.10. kello 22:00 – 04:00.

12.11. Haloo Helsinki! esiintyy uudella IKH Areenalla, ovet aukeaa kello 18:00. Tapahtuman liput ja lisätietoa löytyy Lippu.fi:n tapahtumasivulta (avautuu uuteen välilehteen).

Takaisin ylös

Kirjoittanut Kauhajoen Asunnot

Tule löytämään kotisi Kauhajoelta, meillä on kaupungin suurin valikoima vuokra-asuntoja! Olemme kokonaan kaupungin omistama, turvallinen ja luotettava vuokranantaja.