Kategoriat
Asumisviihtyvyys Remontit Vuodenajat Yleinen

Kaikki kesän 2022 remonteista

Tietopaketti kesän 2022 ulko- ja terassinovien vaihdosta
Kuvituskuva: JESHOOTS.com | Pexels

Kesä on vielä kesken mutta Kauhajoen Asunnoilla valmistaudutaan jo talveen. Jotta tuleva lämmityskausi polkaistaan käyntiin mahdollisimman energiatehokkaasti, uusitaan 25.7.2022 alkaen viiden eri asuinkohteen ulko- ja terassinovet. Katso alta lisätietoa, kuinka remontit hoidetaan ja millaisia uudet ovet ovat.

Pikavalikko

Voit hypätä lukemaan lisää eri aiheista klikkaamalla alla oleviin pikalinkkeihin.

Kappaleiden lopussa olevat Takaisin ylös -linkit palauttavat sinut tähän kohtaan.

Mitä, missä, milloin?

Kaikella on aikansa, niin myös ovilla. Kauhajoen Asunnot Oy:n hallitus päätti ulko- ja terassinovien tulleen käyttöikänsä päähän viidessä asuinkohteessa, joten uudet ovet vaihdetaan jo ennen syksyn tulevaa lämmityskautta – näin ei päästetä lämpöä harakoille ja energiaa säästyy.

Minkälaiset ovet asuntoihin vaihdetaan?

Asuntoihin vaihdettavat ulko- ja terassinovet ovat laadukkaita Swedoor -ovia (linkki aukeaa uudessa välilehdessä). JELD-WEN Suomi Oy:n Swedoor on yksi Suomen tämän hetken johtavista ovibrändeistä. Swedoor -merkin ovet saavat inspiraationsa pohjoismaisesta designista ja ne ovat sekä kauniita, että käytännöllisiä. Ulko-ovien tuoteominaisuudet on varmistettu yleiseurooppalaisen CE-merkinnän standardien mukaan.

JELD-WEN:in lähin ovitehdas Mattiovi Oy sijaitsee Alavuden Rantatöysässä, noin tunnin matkan päässä Kauhajoelta. Mattiovi Oy:n tehtaalla on pitkä historia, ja se vaalii edelleen Alavuden Puunjalostustehdas Oy:n vuonna 1917 aloittamaa ovenvalmistusperinnettä. Ovet ovat pitkäikäisiä ja niiden valmistukseen on käytetty vain kestävistä lähteistä saatavia materiaaleja.

Kaikki taloihin asennettavat ovet ovat kestäviä ja hyvin tiivistettyjä. Ovien tiiveys takaa toimivan äänieristyksen ja energiatehokkuuden, joka näkyy hyvänä lämmöneristyksenä, joten talvikaudella ovet pitävät lämmön sisällä ja kesällä ulkona.

Terassinovissa erikoisvarusteena asuinmukavuutta entisestään lisää innovatiivinen tuulijarrulla varustettu aukipitolaite – näin ovesta saadaan kätevä tuuletusaukko, jonka säätäminen haluttuun asentoon onnistuu näppärästi kahvaa kääntämällä.

Takaisin ylös

Missä kohteissa remontti on ja koska?

Ovien vaihto alkaa maanantaina 25.7.2022 kello 9:00 ja työt tehdään kohde kerrallaan valmiiksi huoneistojärjestyksessä, joten ensimmäisenä vuorossa on Karjakuja 8:n A1 -asunto. Kaikkia remonttikohteiden asukkaita informoidaan remontista vähintään 2 viikkoa ennen sen siirtymistä omaan kohteeseen.

Kohdejärjestys

  1. Karjakuja 8
  2. Tiililäntie 22
  3. Petäjäkuja 1
  4. Katajakuja 2
  5. Metsokuja 2

Takaisin ylös

Kuka remontit tekee?

Urakoitsijan valinnassa luotamme paikalliseen osaamiseen. Kaikkien kohteiden ovenvaihdon suorittaa kauhajokelaiset ammattilaiset Jarmo Kujanpään rakennusliikkeestä.

Mikäli sinulla on tarve ottaa yhteyttä urakoitsijaan, puhelinnumero työaikana on 0400 164 346. Työaikojen ulkopuolella asukkaiden kysymyksiin vastaa kiinteistöhuollon päivystysnumero 045 886 5888.

Takaisin ylös

Asuminen remontin aikana

Jos asut jossain viidestä remonttikohteesta, löydät alta remontin aikaisia käytännön asioita. Kaikille remontin kohteena oleville kotitalouksille jaetaan myös kiinteistökohtainen tiedote, jossa kerrotaan tarkemmin työn etenemisestä.

Onko remontista häiriötä asukkaille?

Remontin työaika on kello 8 ja 17 välissä, joten aikaisin aamulla tai myöhään illalla ei ole ovenvaihtajia odotettavissa asuntoon. Kaikkien asukkaiden käytössä olevat avaimet toimivat keskeytyksettä myös uusissa ovissa, kun vanha lukkorunko siirretään uuteen oveen. Asukkaille ei näin ollen tule mitään lisätoimia ovien vaihtoon liittyen.

Takaisin ylös

Mitä asukkaiden tulee huomioida remontin aikana?

Kun postilaatikossasi näkyy ilmoitus, että asunnossasi suoritetaan ovien vaihto, on muutama asia hyvä huomioida ennakkoon. Jos sinulla on asunnossasi lemmikkejä irrallaan, ilmoita siitä urakoitsijalle heti, kun mahdollista. Varmista myös, että oviaukkojen ympäristössä mahtuu työskentelemään ja poista mahdolliset koriste-esineet ovesta, kunnes uusi ovi on asennettu.

Jos sinulla on kysyttävää remontista tai sinun tarvitsee ilmoittaa lemmikistä asunnossasi, saat urakoitsijan kiinni työaikaan numerosta 0400 164 346. Muina aikoina asukkaita palvelee kiinteistöhuolto EASY Palveluiden päivystys numerossa 045 886 5888.

Takaisin ylös

Kirjoittanut Kauhajoen Asunnot

Tule löytämään kotisi Kauhajoelta, meillä on kaupungin suurin valikoima vuokra-asuntoja! Olemme kokonaan kaupungin omistama, turvallinen ja luotettava vuokranantaja.