Kategoriat
Asumisviihtyvyys Vuodenajat Yleinen

Remonttisyksy 2021: Petäjäkujan tilannekatsaus 1

Kalkunmäen kohteista Petäjäkuja 1 saa tänä syksynä asfaltin pihan pintaan

Pihan asfaltointi kohteessamme Petäjäkuja 1 alkoi viikolla 41 pohjatöiden merkeissä ja työ jatkuu viikolla 42 tiistai-keskiviikko-välillä. Kävimme paikalla katsomassa töiden edistymistä aloituspäivänä eli keskiviikkona 13.10.2021 – kurkista galleriaan ja katso, miltä Ennen-kuvat näyttivät!

Pikalinkit

Pohjatyöt nyt valmiina

Koska viimeksi kävit Kalkunmäen suunnalla? Hakasivuntietä ajaessasi olet voinut havaita ryhmän punaisia luhtitaloja suurehkon nurmikon reunassa, tien kohotessa tasaisesti Mäkikylän mutkaa kohti mentäessä. (Nykyisin talot erottuvatkin paremmin, sillä pihoja varjostavia petäjiä harvennettiin vuonna 2014.) Ehkä et ole tähän mennessä kiinnittänyt niihin kovin paljoa huomiota?

No, nyt pihat saavat jälleen uutta ilmettä, sillä Petäjäkuja numero ykkösen pihan asfaltointiurakka on alkanut viikolla 41. Pohjatöitä tehtiin kaksi päivää, keskiviikko ja torstai. Mukavaa vaihtelua toi myös sää, joka keskiviikkona iltapäivästä oli pitkän sadejakson jälkeen aurinkoisempi.

Kävimme paikan päällä katsastamassa, miltä pihassa näytti ensimmäisen päivän jälkeen – odotamme innolla urakan valmistumista!

Petäjäkuja 1 – vaihe 1

Petäjäkujan piha ei kauaa lätäköitä kerää, kun päälle saadaan asfaltti
Piha näyttää tässä aika villiltä, kun pinta on myllerretty pohjatöiden aikana, mutta kohta helpottaa.

Säät sattuivat suosimaan aloituspäivänä, mikä virkisti hernerokkasumun ja sateisen harmaan kelin jälkeen. Töiden aikana asfalttipinnan saavat sekä kulkuväylät kiinteistöihin että pienen, 2014 paikalleen jätetyn metsikön reunassa sijaitseva parkkipaikka. Lämmitystolpat parkkipaikalla on jo, seuraavaksi vähenee myös pölyn määrä, hiekan kulkeutuminen sisätiloihin ja lammikoiden väistely syksyisin.

Parkkipaikka saa myös tasaisen asfalttipinnan, joka kestää kesät talvet
Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät kulkemaan myös kevyen liikenteen väylien kautta suoraan talon päädystä

Jatkoa seuraavalla viikolla: aikataulu

Kiitämme kaikkia osapuolia yhteistyöstä alkuvaiheen osalta. Kun pohjatyöt on nyt tehty, homma jatkuu asfalttipinnan laittamisen merkeissä viikolla 42. Alla pieni infopaketti siitä, mitä asukkaiden, huoltofirman edustajien ja muiden vierailijoiden tulee tietää tulevalla viikolla.

Urakan kakkosvaihe lyhyesti

  • Mitä tehdään: Ajoväylien, pihan ja parkkipaikan asfalttipäällyste
  • Työt alkavat: tiistaina 19.10.2021 (viikko 42)
  • Asfaltoinnille varattu aika: 2 päivää, tiistai ja keskiviikko
  • Työaika pohjatöiden aikana: klo 8–18 (10 h/päivä)

Huomaa: Asfaltoinnille on ennakkoon varattu kaksi päivää; tarkka aikataulu selviää alkuviikosta 42.

Mitä asukkaiden ja vierailijoiden tulee tietää?

Ohjeistus on sama kuin edellisessä piharemonttia koskevassa julkaisussamme, kertaamme ohjeet tässä vielä pikaisesti.

1) Urakan työaikana eli kello 8–18 välillä ajoväylille, parkkipaikalle tai pihan rakennusten läheisyyteen ei saa jättää autoja tai muita kulkupelejä. Urakalle on varattu kaksi päivää, tiistai 19.10. ja keskiviikko 20.10 ja pyydämme asukkaita pitämään pihan autottomana molempina päivinä, jotta hommat ja tarvittavat katselmukset saadaan tehtyä sujuvasti. Tiedotamme aikataulun muutoksista, jos niitä tulee.

Mihin auton sitten voi jättää? Autot ja muut ajoneuvot tulee pysäköidä urakan ajaksi pois työmaa-alueelta Hakasivuntien, Petäjäkujan tai Honkakujan varteen niin, etteivät ne muodosta kulkuesteitä muille tienkäyttäjille Kalkunmäen suunnalla. Ajoneuvojen tulee olla siirrettynä ennen urakan alkua eli aamukahdeksaa aloituspäivänä, jotta urakka pääsee etenemään sujuvasti.

2) Urakan loppuvaiheen aikana odotetaan esiintyvän jonkin verran tavallisesta poikkeavaa hajua (asfalttimassa) sekä väliaikaista melua. Pahoittelemme töiden mahdollisesti aiheuttamaa häiriötä, vaikka haittojen odotetaan olevan hyvin lyhyt- ja väliaikaisia.

Pyydämme välttämään jalan liikkumista työmaa-alueella eli pihan kulkuväylillä töiden aikana mahdollisuuksien mukaan, sillä päällystyksen aikana pihassa liikkuu raskasta työkalustoa. Urakan aikana käsitellään myös kuumaa asfalttimassaa. Urakkaa hoitaa PEAB – pyydämme asukkaita ja vierailijoita noudattamaan tarvittavaa varovaisuuttaa alueella liikuttaessa sekä urakoitsijan tiimin mahdollisesti antamaa ohjeistusta kulkureittejä ynnä muuta koskien.

Mikäli töiden edistymisen seuranta kiinnostaa, pyydämme seuraamaan hommia turvallisen välimatkan päästä. Pihaan ajo ei urakan aikana ole sallittua ja autot tulee pysäköidä muualle, ks. yllä. Työajan päätyttyä voi autot taas pysäköidä niille osoitetuille paikoille paikoitusalueella. Ruutujen ym. maalaukset parkkipaikalle suoritetaan todennäköisesti myöhempänä ajankohtana, mistä tiedotetaan erikseen.

Tiedustelut

Toivomme, että työt saadaan päätökseen ripeästi, ehkä jopa aikataulusta edellä. Mikäli kysyttävää tulee jossakin vaiheessa, pyydämme osoittamaan tiedustelut toimistolle ma-to välillä klo 11-16, puhelimitse tai sähköpostitse. Päivystysaikana pyydämme ottamaan yhteyttä huoltoyhtiöön. Yhteystiedot löydät täältä.

[Takaisin ylös]

Muistatko vielä? Petäjäkujan pihatyöt 2014

Edellisen kerran Petäjäkujalla tehtiin isompi pihasavotta vuonna 2014, kun tontin puustoa harvennettiin. Kantoja kertyi aika hurja määrä, mutta asunnot ovat nyt valoisampia eikä mäntyjen siitepölyäkään kerry keväällä entiseen malliin. Suurimman metsikön kohdalle istutettua nurmikkoa hoitavat robottiruohonleikkuritkaan eivät ole valittaneet käpyjen määrästä!

Petäjäkujalla puita meni poikki ja pinoon syksyllä 2014
Petäjäkujan tonttia ei ollut tunnistaa entisekseen 2014
Koneille oli käyttöä remontin aikana

[Takaisin ylös]

Tiesitkö tämän Petäjäkujan asunnoista?

  • Jokaisessa asunnossa on sauna ja kiinteistö lämpiää paikallisella kaukolämmöllä
  • Keskustaan on n. 2,5 kilometriä ja Petäjäkuja on Hakasivuntien varrella olevista Kalkunmäen kohteista ensimmäinen keskustaa kohti mentäessä (Pellonkuja on teknisesti ottaen Koivisto-Kokkoa)
  • Kalkunmäen ulkoilureitit ovat lähellä ja talon takaa lähtee kevyen liikenteen väylä, jonka varrella voi keväisin ihailla mm. läheisessä metsikössä kukkivia valkovuokkoja

Löydät lisätietoja Petäjäkujan kohteesta sekä muista vuokrakiinteistöistä Asunnot-osiosta nettisivuillammetervetuloa tutustumaan!

[Takaisin ylös]

Kirjoittanut Kauhajoen Asunnot

Tule löytämään kotisi Kauhajoelta, meillä on kaupungin suurin valikoima vuokra-asuntoja! Olemme kokonaan kaupungin omistama, turvallinen ja luotettava vuokranantaja.