Kategoriat
Oppaat Yleinen

Vielä viimeiset silaukset: sivustomme uudistuu

Sivustomme uudistuu joulukuussa 2021, tässä tietoisku muutoksista
Kuvituskuva: Pexels | Pixabay

Hei kaikki vierailijat sivuillamme! Joulukuun alussa sivustomme uudistuu, kun suurella hartaudella työstetty päivitysprojekti valmistuu ja sivustomme siirtyy osoitteeseen kauhajoenasunnot.fi. Lue tästä lisää siitä, miten muutos vaikuttaa asiointiin kanssamme.

Miten muutos vaikuttaa asiakkaisiin?

On paljon asioita, jotka eivät muutu ollenkaan. Osa muutoksista taas on ratkaistu teknisillä järjestelyillä eivätkä ne juurikaan vaikuta asiakkaiden elämään. Käymme alla läpi kaikki tärkeimmät tulevat muutokset sekä sen, miten ne näkyvät asiakkaillemme ja miten heidän tulee jatkossa toimia.

Tiivistelmä

Pääset alla olevista linkeistä hyppäämään itseäsi kiinnostavaan kohtaan. Takaisin ylös -linkit alempana palavat tähän osioon.

Nettisivujen osoite muuttuu: palvelin hoitaa uudelleenohjauksen

Olemme pyrkineet tekemään muutoksesta asiakkaiden kannalta mahdollisimman vaivattoman: vanha osoitteemme kkva.fi ohjaa jatkossa automaattisesti osoitteeseen kauhajoenasunnot.fi, joten vaikka uusi osoite ei heti jäisi mieleen, palvelimemme hoitaa homman kotiin. Pikkuhiljaa vanhat linkit poistuvat käytöstä ja suurin osa netin sivustoista unohtaa KKVA:n. Kiitämme vanhoilla sivuilla vierailleita käynnistä ja toivotamme kaikki tervetulleeksi uusille sivuille!

Nimi muuttuu: vanhasta nimestä aputoiminimi

Kiinteistö Oy Kauhajoen Asunnot toimii edelleen yhtiömme aputoiminimenä, mutta esimerkiksi vuokran ja muiden kulujen laskutuksessa maksun saajana näkyy uusi nimi, Kauhajoen Asunnot Oy. Jos et ole siihen aikaisemmin törmännyt, luultavasti se tulee vastaan vuoden 2022 maksulapuissa. Facebook-sivullemme uusi nimi on jo päivittynyt.

Uuden sivuston rakennustyöt ovat loppusuoralla
Kuvituskuva: Pixabay | Pexels

Sähköpostiosoite muuttuu: oma laatikko hakemuksille, oma laatikko tiedusteluille

Asiakaspalvelun sähköpostiosoite muuttuu uudistuksen yhteydessä. Nämä löytyvät myös sekä nettisivuiltamme että lomakepohjista.

  •  Toimisto(at)kauhajoenasunnot.fi on asiakaspalvelumme jatkossa käyttämä sähköpostiosoite tiedusteluihin vastaamisessa. Pyydämme osoittamaan kaikki yhteydenotot ensisijaisesti tähän osoitteeseen. Vastaukset saapuneisiin viesteihin tulevat toimiston aukioloaikoina. Loma-ajoista tiedotetaan automaattisella vastausviestillä.
  • Hakemukset(at)kauhajoenasunnot.fi on olemassa vain täytettyjen hakemuslomakkeiden ja niiden sähköisten liitteiden vastaanottoa varten. Vastaukset kyseisestä osoitteesta ovat automaattisia kuittauksia.

Huom! Yllä olevissa osoitteissa @-merkki on korvattu (at)-merkinnällä vain sähköpostiosoitteita netistä automaattisesti keräävien roskapostibottien hämäämiseksi. Jos otat meihin jatkossa yhteyttä sähköpostitse, muistathan kirjoittaa osoitteen @-merkin kera. Asiakaspalvelumme ohjaa vanhaan sähköpostiosoitteeseen tulevat viestit eteenpäin ja alkaa pikkuhiljaa vastaamaan vain uudesta osoitteesta kaikkiin Kauhajoen Asuntoja koskeviin tiedusteluihin.

Hakemuslomake muuttuu: rasti ruutuun helpottaa menoa

Uudistuksen yhteydessä olemme päivittäneet myös hakemuslomakkeemme sekä muuta materiaalia, joten jatkossa asuntoa haetaan yhdellä ja samalla lomakkeella, oli kyseessä sitten tavallinen asunto tai opiskelija-asunto. Uudistusten tarkoituksena on nopeuttaa ja helpottaa hakemusten käsittelyä sekä samalla vähentää hakijoiden tarvetta kirjoittaa pitkiä selostuksia omasta tilanteestaan – suurimman osan lomakkeesta saa täytettyä laittamalla rasteja ruutuun ja mikäli jokin osio ei koske omaa tilannetta, sen yli voi hypätä.

Olemme myös pyrkineet tekemään liitteiden keräämisen ja toimittamisen helpoksi: sekä ne että itse hakemus voidaan toimittaa käsiteltäviksi täysin sähköisesti, joten lomakkeiden tulostaminen kotona ei ole välttämättä enää tarpeen. Tulorekisteriote sekä verotustodistus riittävät useissa tilanteissa todisteeksi tuloista ja varallisuudesta. Toimistomme hoitaa luottotietojen tarkastuksen.

Lomakkeella liikkumisen pelkästään näppäimistöä käyttäen tai ruudunlukijan avulla pitäisi myös olla nyt mahdollista. Mikäli sähköisen lomakkeen tai sivujen saavutettavuudessa havaitaan puutteita, pyydämme ilmoittamaan siitä toimistollemme voidaksemme korjata ongelmat. Seuraamme uudistusten käyttöönottoa ja viilaamme tarvittaessa yksityiskohtia, jotta asiointi on asiakkaillemme jatkossa entistäkin helpompaa.

Otamme kehitysehdotuksia ja palautetta vastaan myös jatkossa
Kuvituskuva: Mabel Amber | Pexels

[Takaisin ylös]

Mikä muu on uutta?

Sivustosta on pyritty tekemään mahdollisimman mobiiliystävällinen, sillä olemme käyttäjätutkimuksen ohessa havainneet, että suuri osa vierailuista sivuillamme tehdään nimenomaan älypuhelimista. Sivut mukautuvat vierailijan päätelaitteen ruudun kokoon ja niitä on kehitetty myös nopeammin latautuviksi – aika on rahaa. Sivuilla liikkumista on helpotettu pikalinkeillä, jotta esimerkiksi lomakkeet ja yhteystiedot löytyvät nopeasti. Lisäksi olemme pyrkineet ennakoimaan avuntarvetta esimerkiksi lomakkeiden täytön osalta ja sivuille onkin koottu vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin sekä muita oppaita.

Uusien sivujen pystytyksessä on otettu etenkin mobiilikäyttäjät huomioon muita unohtamatta
Kuvituskuva: Pixabay | Pexels

Miten uudistukset vaikuttavat nykyisiin asukkaisiin?

Pääosin esimerkiksi uudet järjestyssäännöt ovat samansisältöiset kuin vanhatkin: niistä vain on pyritty tekemään helpommin luettavat samalla kun eri versioiden määrää on vähennetty. Uudet asukkaat saavat uudennäköisen sopimuksen sekä järjestyssäännöt vuokrasopimuksen allekirjoittaessaan, kun taas jo kirjoilla olevan asukkaat voivat niihin törmätä asunnonvaihtoa hakiessaan.

Jatkossa myös asuntoa vaihtavat asukkaat täyttävät hakulomakkeen, jonka avulla kartoitetaan sitä, miten olosuhteet ovat muuttuneet asunnontarpeen osalta. Näin pystymme arvioimaan hakemuksen nopeasti, prosessi pysyy tasapuolisena ja voimme tehdä pelisäännöt selviksi kaikille jo ennakkoon.

Viestimme uusista järjestyssäännöistä ja muista käytännöistä myös vanhoille asukkaille muistinvirkistyksenomaisesti, sillä voi olla, että sopimuksen allekirjoittamisesta on jo vierähtänyt aikaa eivätkä vanhat lomakkeet ja ohjeet välttämättä ole enää tallessa. Mielestämme on tärkeää, että kaikki asukkaat sitoutuvat yhteisiin pelisääntöihin ja sääntöjen muokkaaminen ulkoasultaan helpommin omaksuttaviksi toivottavasti tukee tätä pyrkimystä.

Rakennustyömaalla kypärä voi olla tarpeen mutta nyt on valmista ja turvavarusteet voi laittaa naulaan
Kuvituskuva: Skitterphoto | Pexels

[Takaisin ylös]

Aikatauluista

Uudet sivut lanseerataan joulukuun alussa ja toivomme vierailijoiden ja nykyisten asiakkaidemme tottuvan uuteen ilmeeseen nopeasti. Ilmoitamme sivujen julkaisusta mm. Facebook-sivullamme niiden käyttöönoton jälkeen. Otamme myös mielellämme vastaan palautetta sivuista, oli se minkälaista tahansa. Asiakaskuntamme on monimuotoista, mutta toivomme, että kaikki asiakkaamme pystyvät löytämään tarvitsemansa sivuiltamme.

Jatkossa eli vuoden 2022 puolella pyrimme luopumaan tarpeesta lähettää hakemus pdf-tiedostona ja mahdollistamaan asunnon hakemisen suoraan sivuiltamme täytettävällä lomakkeella. Odotamme tämän myös lyhentävän täyttämiseen kuluvaa aikaa, koska voimme ohjelmoida sähköisen lomakkeen automaattisesti hyppäämään sellaisten osioiden yli, jotka eivät hakijan tilanteeseen sovellu. Toinen etu uudistuksessa on se, että voimme myös lisätä lomakkeen kuhunkin kohtaan opasteita, jotka ovat kaikkien lomakkeen käyttäjien apuna täyttövaiheessa 24/7. Paperilomaketta käyttävät hakijat jatkavat kuitenkin uudistuksessa käyttöön tulevalla lomakkeella ja niitä saa tavalliseen tapaan myös toimistolta.

Nähdään uusilla sivuilla joulukuussa 2021!

Hyödyllisiä linkkejä:

[Takaisin ylös]

Kirjoittanut Kauhajoen Asunnot

Tule löytämään kotisi Kauhajoelta, meillä on kaupungin suurin valikoima vuokra-asuntoja! Olemme kokonaan kaupungin omistama, turvallinen ja luotettava vuokranantaja.